Особливості деревини


Кожен вид деревини має свої особливі властивості, такі як:

  1. теплотворна здатність;
  2. тривалість горіння;
  3. легкість в роботі;
  4. вміст води тощо.

Для різних потреб компаній через Прозорро-продажі рекомендуємокупити такі породи, як граб, в’яз, бук, ясен чи дуб чиіншібруси сухостою https://sale.uub.com.ua/news/kupivlya-brusiv-suhostoyu-na-prozoro-prodazhi.  

Опис окремих порід деревини в нашій пропозиції.

Граб — листяна деревина. Найчастіше використовується для постійного копчення. Має тонку кору, приблизно 4-7%. Вінгорить невеликим полум’ям і довго згорає пил. Якщо граб використовується для опалення потрібно очищати вставку та димохід. Це дуже калорійна деревина, з вологістю нижче 25% близько 10 ГДж. Легко запалювати. Час висушування до рівнянижче 25% вологості становить 18-24 місяці.

Бук — листяна деревина. Він має тонку кору приблизно 7% та тривалий час згорання. Це калорійна деревина, з вологістюнижче 25%, близько 8,5 ГДж. Дуже легко запалюється. Тривалість повного висушування до вологостінижче 25% становить близько 16 місяців. 

Ясен — листяна деревина. Він має товсту кору приблизно 20% та горить великим полум’ям тривалий час. Ясен калорійний, з вологістюнижче 25%,близько 8,3 ГДж. Легко запалюється. Час горіння від 4-7 годин. Висихає до вологості нижче 25% протягом 8-12 місяців.

Дуб — листяна деревина, яку використовують для виробництва меблів, різноманітних товарів широкого вжитку та для безперервного спалювання. Він має товсту кору приблизно 20%. Він калорійний, з вологістюнижче 25%, близько 8,3 ГДж. Час горіння залежно від 4-7 годин. Має високий вміст кислот і дубильних речовин. Тривалість висихання до вологості нижче 25% — 24 місяці.

Береза — м’яка деревина. Має кору середньої товщини та високої калорійності, з вологістю нижче 25%, близько 7,5 ГДж. Висихає швидко, до вологості нижче 25% — протягом 6-8 місяців.

Вільха -м’яка деревина. Маєтовсту кору. Вона належить до середньокалорійний порід, з вологістю нижче 25%, близько 6,5 ГДж. Час висихання до вологості нижче 25% — приблизно 6-8 місяців. Це Ідеальна деревина для копчення, оскільки під час використання має приємний запах.

Як продати чи купити деревину

Продати або купити деревину для різноманітних потреб на Прозоро-продажі можна з допомогою Української універсальної біржі. Найкращий час для придбання деревини — рання весна. Деревина, придбана в цьому сезоні, надходить зимової рубки і, отже, має приблизно вдвічі менше води, ніж деревина весняної рубки. Сушка кругляка — це гарантовано втрати близько  20-25%. Тому найкраще скористатися гарячими пропозиціями компаній-продавців на Прозоро-продажі sale.uub.com.ua. З професійною допомогою експертів Української універсальної біржі ви отримаєте:

  • професійну підтримку з питань формування лотів;
  • кваліфіковану консультацію;
  • повний пакет документів для проведення торгів;
  • повний юридичний супровід усіх процедур продажів.

Ми гарантуємо:

  1. досвід;
  2. професіоналізм;
  3. максимальний прибуток для вашого бізнесу.