Продаж паїв в системі Прозорро


В даний час влада оголосила початок відкритого продажу землі на аукціонних торгах вже з 01.07. 2021 року. Перетворити даний процес в максимально доступний і дієвий Україні цілком можливо – для цього лише слід проводити торги за допомогою електронної системи Прозорро.Продажі.

Земельні торги для продажу паїв будуть проходити через акредитовані майданчики ProZorro.Sale

О зняття мораторію на реалізацію землі сільськогосподарського призначення публічно говорять протягом останніх 10 років. Сьогодні представники уряду беруть участь в переговорах зі Світовим банком щодо формування в Україні дієвого механізму ринку землі. У момент дипломатичного візиту до Туреччини 08.08. 2019 року Володимир Зеленський підкреслив, що питання земельної перебудови буде проведено вже в поточному році, а в майбутньому році нашій державі сформують земельний ринок принципово нової формації – його обороти за попередніми прогнозами експертів буде приблизно 40 млн. га.

Питання продажу паїв завжди переносився тільки завдяки відсутності відкритого механізму земельних торгів, а також реальної загрози зловживань і ігнорування законодавства в сільськогосподарській галузі. Однак, зробити процедуру продажу паїв на торгах землі справедливої ​​і доступною для всіх не так складно, оскільки саме для цього в 2016 року і була підключена електронна система ProZorro.Sale.

Напрямок діяльності кожної інтернет-платформи Прозорро.Продажі полягає в швидкої, ефективної і цілком доступною для широкого загалу продажу майна, яке належить не тільки державі і комунальному спільноті але і приватним особам. Якщо говорити точніше, через приєднану до системи електронний майданчик «Українській універсальній біржі» https://sale.uub.com.ua/ru/news/torgy-zemelqnymy-dilyankamy-nezabarom-startuyutq-v-ukraqini всі користувачі отримують доступ до ексклюзивних об’єктів і ресурсів, які продаються на публічних торгах. Такий підхід не передбачає будь-яких спекуляцій і шахрайські механізмів, які могли б з’явитися в процесі реалізації землі сільськогосподарського призначення, виходить, в майбутньому ДП ProZorro.Sale краще захистить інтереси продавців землі та їх клієнтів.

Електронні земельні аукціони в Україні

Відповідно до чинного законодавства, всі ділянки землі повинні бути вписані до Державного земельного кадастру, де їм присвоюється оригінальний кадастровий номер. За допомогою кадастрового числа можна визначити власника землі, її площа і цільове призначення. На даний момент більшість людей стикаються з труднощами відсутності кадастрових номерів в застарілих державних актів, тому, спланувавши виставити на продаж земель, варто завчасно вирішити всі